четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Брош - при доброкачествена анемия

Билка – корените на броша. Корените на 3-4 годишните разстения се събират през есента, когато надземната част на растението е започнала да увяхва. Изчистените и измити корени, които отвън са тъмночервени, а отвътре – яркочервени се изсушават.

Действие и приложение
– брошът намира приложениепри лечение при камъни в бъбреците и пикочния мехур и като помощно средство при рахит и доброкачествена анемия. Лечение с брош трябва да се извършва под лекарски контрол, защото при предозиране може да предизвика болки и изостряне на хронични, възпалителни урологичнизаболявания. Не се прилага при изразена бъбречна недостатъчност и язвена болест на стомаха.

Начин на приложение – прилага се под формата на извлек. Една чаена лъжичка ситно нарязани корени на борш се заливат с 200 мл студена вода. Оставя се да кисне 8 часа и се прецежда. Същата билка се залива с 200 мл кипяща вода и се оставя да кисне 15 мин. След което се прецежда. Двата извлека се съединяват в един, който се пие 3 пъти дневно по 120 лм преди ядене. (при приемане на препарата от брош урината придобива червен цвят).


зажената.огоста.ком

Няма коментари: