петък, 14 ноември 2008 г.

Народни билкови рецепти за лечение на хипертония

Вземат се по 1ч.ч. мед, сок от червено цвекло, сок от моркови и хрян, размесват се добре компонентите. Приемат се по 1с.л. 3 пъти на ден за час преди ядене или 2-3 часа след хранене. Курсът на лечение е 2-3 месеца. Курсът на лечение е 1,5-2 месеца. Сместа се съхранява в стъклен съд, който е плътно затворен в хладилник.


Смесват се равни части сок от червено цвекло, моркови, ряпа, мед. Приема се по 1-2с.л. половин час преди ядене 3 пъти в на ден, в течение на 2-3 месеца. Сместа се съхранява на хладно и тъмно място.


1 ч.ч. прясно изцеден сок от червено цвекло с смесва с 1/2ч.ч. мед. Приема се по 1-2с.л. 3-5 пъти на ден. Настъргва се корен хрян, залива се с 1 чаша водка и се изчаква 24 часа. Добавя се 1ч.ч. сок от моркови, 1ч.ч. мед и сок от 1 лимон. Всичко се разбърква с дървена лъжица и се съхранява в емайлиран съд. Затваря се с капак и се държи на хладно. Приема се по 1с.л. за час преди ядене или 2-3 часа след ядене. Курсът на лечение е 2 месеца и след половин година се повтаря. Освен, че нормализира кръвното това средство укрепва здравето и дава витамини, има противовъзпалително действие и подобрява обмяната на веществата.


дамски-клуб.инфо

Няма коментари: