понеделник, 3 ноември 2008 г.

Победете разширените вени с билки

· Цвят невен се запържва в свинска мас до златистокафяв цвят. С отцедените цветове се прави лапа върху вените. Към запържената мас се добавя мед (на 2 с. л. мас 1 с. л. мед) и се бърка до получаване на кремообразна смес. По 1 път на ден сместа се втрива във вените. Прави се в продължение на 15 дни.

· 3 ябълки се заливат с 1 л вряла вода в емайлиран съд и престояват 3 часа. Прецежда се и се взема 3 пъти по 50 г 30 мин. преди хранене 20 дни.

· Прави се запарка на 1 с. л. счукана дрога листа и кора от леска на чаша вряла вода. Пие се по 1/3-1/4 чаша 3-4 пъти дневно преди ядене. При варикозни разширения на вените, флебити и перифлебити, трофични язви на прасеца и капилярни хеморагии. Отвара от листата се препоръчва при хипертофия на простатата жлеза.

· Свински бял дроб се реже на тънки филийки и се налага върху вените. След 10 дни процедурата се повтаря. Може да се поръси със сяра на прах. Държи се цяла нощ.

· Смесват се по 50 г кори от върба и дъб и се заливат с 5 л гореща вода, ври 10 мин., кисне 2 часа и се прецежда. Правят се бани на краката при варикозно разширение на вените.

· Помага орехова шума, изсушена и стрита на прах. Преди лягане краката се намазват със зехтин или олио и там, където са разширените вени, се наръсва с праха. Отгоре се прави превръзка за през нощта.

· Смесват се 50 стръка хвощ и 250 г корени от къпина. Две с. л. от сместа се варят на тих огън 15 мин. в 500 мл вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.

блогът на нина

Няма коментари: