петък, 14 ноември 2008 г.

Билката енотера сваля кръвното

Енотера (Oenothera biеnis, Evening primrise, Папулка)

Действие: Съдържа гама-линоленова киселина, която в тялото се превръща в простагландин Е1(PGE1). PGE1 има противовъзпалителна активност и влияе на кръвосъсирването.

Исторически данни: В традиционата фитотерапия Oenothera biеnis (Evening primrоse) се е прилагала в лечението на кашлица при остри простудни заболявания, при депресии и за изготвянето на мехлеми за кожни заболявания.

Употреба: Енотера (Evening primrise) се прилага в лечението на остри заболявания на горните дихателни пътища, ревматоиден артрит, екземи, болест на Райно.

Странични ефекти: в препоръчваните дози в Immune support, Detox не се наблюдават.

Забележка: За да синтезира от Oenothera bionis в организма PGE1 са необходими витамините С, В6, Ниацин, Магнезии, Цинк.
Научни изследвания на канадски учени проведени върху животни показват, че гама-линоленовата киселина съдържаща се в Oenothera biеnis (Evening primrоse) понижава високото кръвно налягане.
Научни изследователи от Южна Африка са изказали предположение че коронарната болест, хипертонията, хиперхолестеролемията, екземите, атопичните състояния, имунните заболявания, ракът, преждевременното остаряване се дължат на нарушен баланс на мастните киселини в организма Недостигът на гама-линоленова киселина води до блок на ключови ензими на метаболизма.
Те предлагат ежедневната употреба на продукти съдържащи Енотера (Oenothera biеnis) с профилактична цел.


адмедецине-бг.ком

Няма коментари: