понеделник, 10 ноември 2008 г.

Шоколад за здраво сърце

Натуралният шоколад е като щит за сърцето!

Яденето всеки ден на 6-7 грама натурален шоколад, или половин шоколад на седмица, е идеално средство за осигуряването на защита срещу сърдечно-съдовите заболявания, включително и от инфаркт. Откритието е резултат на едно от най-значимите епидемиологични изследвания, правени някога в Европа, в което бяха включени 20 000 жители на италианската област Молизе.

Според изследователите повишеното ниво на антиоксидантите от какаовото семе оказва противовъзпалителен ефект. Хората, които са консумирали редовно натурален шоколад в умерено количество, са имали по-ниски стойности на въпросния протеин, което означава, че техните възпалителни процеси са много по-малко.

Според експертите е достатъчно по едно квадратче черен шоколад 2-3 пъти седмично, за да се постигне желания ефект, а не е необходимо преяждане с шоколад. В противен случай благоприятният ефект може да намалее.

В същото време подобен положителен ефект не може да бъде постигнат с млечния шоколад, тъй като млякото „убива“ въпросния протеин, възпрепятствайки абсорбирането му.


здраве.лог.бг

1 коментар:

Laura каза...

Hello! I am collecting flags, might you visit me, please?


THANK YOU..