сряда, 26 ноември 2008 г.

Човешките ходила са изходен дистанционен пулт на организма

Сред методите на лечение съществува един прост, но много полезен начин за поддържане на здравето - това са различните видове масаж и в частност – масаж на рефлекторните зони на краката. Ходилата на човека представляват изходен дистанционен пулт за управление на организма. Самомасажът на стъпалата позволява да се получи достъп до всички органи и да се въздейства за редовна и целенасочена грижа за здравето. Краката са тези, които осигуряват връзката с околния свят, служат за опора и са носители на информация за здравето и нарушенията на организма.

На човешкото стъпало има “секретни копчета” за всички органи и системи на организма, които позволяват да им се въздейства чрез масаж на съответните точки. Проекцията на тялото върху стъпалата показва как зоните на тялото са разположени на съответните участъци от стъпалата.

Предната част на тялото има проекция на задната част на стъпалата, а гърбът - на средната и предната част на стъпалата. За подобряване състоянието на здравето е необходим масаж и на двете стъпала.

Масажирайте не само с ръце Отначало разгледайте стъпалата, за да можете след това да установите дали с времето настъпва някаква промяна с тях. Осъществете контакт с краката си, погалете ги, повярвайте им, обърнете внимание на болестните усещания и се подгответе за масаж. Ето как се прави масажът на краката. Поглаждайте стъпалата ту леко, ту по-силно, с леки докосвания и почуквания, с неподвижен или подвижен натиск (движейки ръката си) с различна интензивност.

Можете да масажирате краката си със собствените си ръце, а можете и с някои предмети - зависи от въображението ви. По-силните притискания на болезнените места трудно се извършват с ръце, затова можете да използвате пръчици, игли и краищата на мебелите. Можете да използвате всичко, което ви е удобно и полезно за масаж на стъпалата - топка, торбичка с пясък, греда, лост... Натискът трябва да се редува с паузи. И няма да бъде излишно, ако по време на масажа на стъпалата си слушате лека приятна музика. Направете краката си щастливи Масажът на стъпалата няма да ви навреди по никакъв начин. Напротив. Всякакво въздействие върху тях ви дава всеобхващащ оздравителен ефект. Извършвайте тези процедури с удоволствие. Японците казват: “Направете краката си щастливи”, имайки предвид масажа на краката.

Това действително е така. Опитайте. Отначало масажирайте всекидневно всяко стъпало минимум по осем минути в продължение на три седмици. След този период ще усетите въздействието на масажа. Ще се чувствате и ще изглеждате по-добре. След това вече сами можете да определите необходимата продължителност и честотата на масажа на стъпалата си. Можете да си правите масаж, където ви е удобно - на леглото, във ваната, в градината, когато слушате музика или гледате телевизия.


чудеса.нет

Няма коментари: