четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Как да излекуваме инсулта?

Мозъчната склероза на артериите и техните спазми започват да се наблюдават все по-често и не само при възрастните, а и при млади хора. За това са виновни стресът и нерационалното хранене, още и това, че забравихме за физическите упражнения и за туризма. Различават се няколко форми на инсулта, но при всички тях възниква некроза - умира-не на тъкани, след което се появяват ръбове и уплътнения. А това предизвиква сериозно нарушаване на мозъчната дейност. Резултатът понякога е фатален: парализа на крайниците, невъзможност да се движат ръцете, влошена памет.

МОЖЕМ ЛИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ ПА ТЕЗИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ИНСУЛТА
Специалистите са убедени, че това може да стане, ако се вземат мерки в първите часове след инсулта - да се разбие тромба чрез разреждане на кръвта. Ако не идва “Бърза помощ”, могат да помогнат няколко пиявици. Слагат се две от тях на челото и две на тила. Те веднага започват да изсмукват от мозъчната кръв наднормения протромбин и холестерина. Хирудотерапията се прилага няколко пъти през две или през три седмици, като за лечението се използват едни и същи пиявици. Те трябва да се държат в чиста вода в трилитров буркан, чието гърло е завързано с влажна марля. Така пиявиците няма да могат да изпълзят, а водата може да се сменя всеки ден.

КАКВА ДОМАШНА ТЕРАПИЯ МОЖЕМ ДА ПРИЛОЖИМ

Има поне сто изпитани рецепти от народната медицина, които могат да помогнат за правилното провеждане на лечение след мозъчен кръвоизлив.

НАСТОЙКА ОТ ПРОПОЛИС
Три пъти през деня в продължение на три седмици се приема по 20 или 30 капки настойка от прополис. Тя помага за разлагането на полепна-лия по стените на кръво-
носните съдове тромб.

МАСАЖИ ЗА ПРЕЗ ДЕНЯ
Някой от близките трябва да се ангажира с масажирането на болния през деня. Започва се от големите мускули на гърба, на бутовете и на коленете. Такива масажи трябва да се правят по 20 пъти на ден в продължение на 10 минути.

ОРЕХИТЕ
За след лечение след инсулт се препоръчват
орехите. Болният трябва всеки ден да изяжда ядките на десет ореха. Преградите на тези орехи се слагат във вода (1 към 10) и се приема по 2 чаени лъжички настойка преди ядене.

ДИЕТИТЕ
Специално за диетите на прекаралите инсулт се препоръчват: моркови, праскови, червено френско грозде. Солта в яденето трябва да се смени с морско зеле, а месото - с морска риба или със соя.

НАЙ-ДОБРОТО ЛЕКАРСТВО Е ЧЕСЪНЪТ
Президентът на Международния институт по натуропатия предлага схема за приемането на лекарство от чесън. Изчистват се две или три глави чесън и от тях се изстисква сокът. Започва се с 1 капка от този сок, която се пие с половин чаша студено мляко (50 г). Течността се пие половин час преди ядене. Специално за лечение на пострадали от инсулт с лекарството от чесън има таблица. Препоръчваме на вашите читатели да се съобразяват с нея.

Ако останат чеснови капки след изпълняването на тази десетдневна рецепта, трябва да се пият по 25 капки до свършването й. Препоръчва се курсът на лечение да не се повтаря по-рано от 5 години.

КАК СЕ ПРИГОТВЯТ ЧЕСНОВИТЕ КАПКИ

Взема се 350 г чесън и се почиства добре. Прекарва се два пъти през машинката за мелене на месо и от смляната ма-са се изцежда сока. Слага се в стъклена бутилка
и се залива с 200 г 96-процентов спирт. Бутилка-та се затваря добре с ка-пачка и се оставя за десет дни на прохладно място. След това отно-во се прецежда през плътна тъкан, оставя се да постои още два дни и едва тогава започва да се приема по посочената no-горе таблица.
Това лечебно средство изчиства идеално кръ-воносните съдове от мастни отлагания. Съдовете стават еластични, а това спасява болния от инфаркт на миокарда, от стенокардия, от склероза, от парализа, от образуването на най-различни тумори. След пиене на чесновия сок изчез-ват главоболието, шумът в ушите и главата, напълно се възстановява увреденото зрение, рязко се подобрява общата обмяна на веществата в организма. Ако лечението се прилага правилно, се забелязва и подмладяване на организма.

Дни на прием Закуска Обяд Вечеря
1 1 к 2к 3к
2 4к 5к 6к
3 7к 8к 9к
4 10 к 11 к 12к
5 13к 14к 15к
6 15 к 14к 13к
7 12к 11 к 10 к
8 9к 8к 7к
9 6к 5к 4к
10 3к 2к 1 к


лекар.бг

Няма коментари: