понеделник, 10 ноември 2008 г.

Цветотерапия за здраве и настроение

Цветовете възникват благодарение на трептенията на светлината - всеки нюанс има определена честота и е източник на енергия, която кара въздухът да вибрира с различна скорост. Най-висока честота има червеният цвят, затова се асоциира с енергия, дори гняв, ако е прекалено интензивен. При синия вибрацията е значително по-ниска - това обяснява успокояващото му въздействие. Целта на лечението с цветове е да се уравновеси енергията на душата и тялото. Всеки човек постига хармония по различен начин. Трябва само да открие своя цвят.

Червеният и малиновият цвят дават сила и енергия, подобряват циркулацията на кръвта и усилват желанието за секс, обясняват специалистите. За да се получи това, е достатъчен само един ярък акцент в облеклото. Жълтото е цветът на интелекта. За да го активизирате, сложете на бюрото си ваза с нарциси или под тъмния служебен костюм носете лимонова блуза. Жълтото е цветът на жизнените сили, даже в малки количества то повишава творческите способности и подобрява концентрацията. Ако ви се налага да работите вечер, непременно си купете настолна лампа с жълт абажур.

Цветотерапевтите препоръчват зеленото и розовото за постигане на душевна хармония и най-вече за лечение на сърдечни рани. Розовото повдига самочувствието и предразполага околните. Когато човек е обиден или наранен психически, класическият начин за защита е да си представи, че е затворен в цилиндър от розова светлина със златно по края и никой не може да пробие тази преграда.

Съчетанието на зелено и оранжево е залог за здраве и щастие. Напълнете дома си със зелени растения с големи листа, а на стената закачете ръждиво-оранжево пано. Купата с портокали или бледозелените завеси с оранжеви цветя ще повдигнат настроението ви. Синият цвят в спалнята ще помогне да се отпуснете. Съчетан със синьозеленото ще стимулира имунната система. Странното е, че черният цвят също притежава успокояващ ефект.


здраве.лог.бг

Няма коментари: