неделя, 9 ноември 2008 г.

Бодифлекс или как да отслабнем чрез дишане?

Красиви с всяко вдишване: Бодифлекса е най- новият хит сред упражненията за постигане на хубава фигура и добро здраве. Системата е разработена от американката Грог Чайлдърс. Тя описва магическата сила на дишането в своята книга „Великолепна фигура за 15 минути”. Авторката споделя, че за три месеца успява да смени размера на дрехите си от 56 на 44 чрез системата от упражнения на бодифлекс.

Според Грог Чайлдърс дишането е в пряка зависимост с нашето тегло. Недостатъкът на кислород в организма забавя обмяната на вещества. Това води до чувство на умора и напрежение в мускулите на корема и гърба.

Бодифлекса е универсална методика, която позволява поддържането на теглото и ораганизма в отлично състояние. Тайната се крие в правилното дишане, което изгаря мазнините и повишава нивото на метаболизъм в организма. Когато клетките не получават достатъчно кислород, те се лишават от витамини и минерали. Именно затова някои хора непрекъснато изпитват чувство за глад. Бодифлекса предлага упражнения в чиято основа е дълбокото дишане с корема.

При раждането си всеки човек диша с корема, а гърдите ни остават неподвижни. Към това състояни се стремят да ни върнат упражненията на Чайлдлърс. Чрез диафрагменото дишане (дишането с корем) ние изчистваме клетките на организма си по естествен път , увеличаваме капацитета на белите си дробове , укрепваме сърдечно- съдовата система и подобряваме имунитета на организма си.

Реално системата от упражнения на бодифлекс действа по следния начин: задържаме дишането си чрез специална поза и напрягаме мускулите си в тази зона, в която искаме да отслабнем. Рязко вдишваме и така прехвърляме кислорода в т.нар. „зона на напрежение”, където започва да въздейства на мазнините, разгражда ги и ги извежда от организма под формата на шлаки.

Специалистите по бодифлекс твърдят, че с един част упражнения се губят 3500 калории. Това не звучи никак лошо, предвид че с един час бягане се изгарят 700 калории, а със стандартна аеробика 250 калории.

Според занимаващите се с бодифлекс с подходящ за вас хранителен режим и дихателни упражнения може да подобрите своята фигура, здраве и самочувствуе.


здравейя.ком

Няма коментари: