неделя, 9 ноември 2008 г.

Хипертонията се преборва с билки!

Леки форми на хипертония

· По 50 г цвят глог и черен бъз, стръкове дяволска уста и чубрица, листа маточина и бяла бреза, клонки бял имел, корени дилянка. Две с. л. смес се залива с 500 мл вода и се вари 5 мин. След изстиване се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди ядене.

ХИПЕРТОНИЯ

· Голяма китка сух босилек се вкарва в шише с чиста гроздова ракия. Престоява 15 дни на топло. Пие се по една капачка сутрин и вечер след ядене. Ефектът е траен.

· Карамфил на прах по 1 к. л. се приема 3 пъти дневно.

· Ефикасно е въздействието на салата от целина и зехтин.

· 1 с. л. бял смил се залива с 250 мл гореща вода, кисне 30 мин., прецежда се и се пие по 1 с. л. преди ядене.

· 2 с. л. наситнени стръкове градинска чубрица се заливат с 500 мл гореща вода и киснат 1 час. Прецедено се пие по 1 винена чаша преди ядене 3 пъти дневно.

· 1 ч. л. листа зимзелен се варят 15-20 мин. в 250 мл вода. Разпределя се на 3 части и се изпива за 1 ден.

· Запарка от 1 ч. л. наситнени стръкове лютива тлъстига и 250 мл гореща вода изстива, прецежда се и се изпива на части за 1 ден.

· 2 глави чесън и по 10 г цвят жълт кантарион, стръкове очиболец и листа мента се слагат в бутилка и се заливат с 500 мл силна ракия. Кисне 7 дни, като всеки ден се разклаща по 1-2 пъти и се съхранява на хладно. Прецежда се и се пие по 20 капки 3 пъти на ден преди хранене.

· Вземат се равни количества цвят глог и черен бъз, стръкове дяволска уста и чубрица, листа бреза и маточина, клонки бял имел и корени дилянка. 2 с. л. от сместа се заливат с 500 мл вода и се варят 5 мин. След изстиване се прецежда и се пие по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

· Приготвя се запарка от 30 г семе магданоз в 200 мл вряща вода. Пие се 2-3 пъти на ден по 1 ракиена чаша.

ГЛАВОБОЛИЕ ОТ ВИСОКО КРЪВНО ИЛИ ПРЕУМОРА

· В стъклено бурканче се поставят памучета, напоени с камфоров спирт. При първи признак на главоболие се изваждат две памучета, изстискват се от спирта и се поставят в носа. След 5-6 минути вдишване, кръвното спада и главоболието минава.


НИСКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

· 2 г наситнени стръкове ефедра се заливат с 250 мл гореща вода. след изстиване се прецежда и изпива за 1 ден.


по материали от интернет

Няма коментари: