вторник, 4 ноември 2008 г.

Аневризъм и хранителна профилактика

Аневризмът е разширяване или уголемяване на артериите, вследствие високо кръвно налягане

Причини: високо кръвно налягане, наднормено тегло, артериосклероза, диабет, възраст и тютюнопушене-фактори които насърчават появата.

Най-доброто лечение са предпазните мерки. Огромна роля при това играе хранителния режим.
Диета с ниско съдържание на натрий/сол/ понижава кръвното налягане. Консумация на храни с ниско съдържание на холестерол също предпазва от поява.

Изследвания проведени през 1965г. и 1972г. свидетелстват, че Гинко билоба води до разширяване на кръвоносните съдове, а от там до понижаване на артериалното налягане. Д-р Франк Мъри споменава изследвания на голям брой лица, страдащи от проблеми свързани със запушени кръвоносни съдове, без значение, дали е емболия или тромбоза, при които е приемано гинко билоба. Забелязано е значително подобрение в състоянието им .Това подобрение се дължи на на по-голямото количество кръв, обогатена с кислород и хранителни вещества, които достигат до увредените места, в резултат на което, нервните клетки се възстановяват по-бързо, а с това и състоянието на човека. Тъй като умрелите от кислороден недостиг неврони не се възтановяват то мозъка възлага функциите на мъртвите клетки на съседни които са в добро състояние. Една подобрена хранителна диета помага за поемането на тези функции.
Препоръчва се консумацията на чесън, както и храни и хранителни добавки с вит.С и група В, които подпомагатздравината на кръвоносните съдове.

Витамин Е подпомага за предпазване от образуване на съсиреци.
Омега 3, 6, 9 - ненаситени мастни киселини, почистват артериите от холестерол.
Бета каротин с вит.Е,антиоксидант ,антикоагулант ,разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението ,укрепва стените на капилярите и разтваря кръвните съсиреци. Може да се приема плод-китайски лициум за укрепване на кръвоносните съдове,сок от алое вера гел ,който е хранителен и противовъзпалителен.
Вититамин С, който укрепва имунната система, мощен антиоксидант.
Всички минерали необходими за правилния строеж и функциониране на тялото.
Пчелно млечице,което съдържа вит.В-к-с , предпазва от нервност и стрес.
Това е и профилактична и лечебна диета, която самата аз използвам и имам чудесни резултати.

здравейя.ком

Няма коментари: