петък, 7 ноември 2008 г.

Събуждането без стрес трае 30 минути

Точно толкова време действа светлинният часовник, който постепенно увеличава "натиска" си върху спящия

Притежавате ли го, със сигурност ще изглеждате още от сутринта бодри, отпочинали и заредени с енергия за настъпващия ден. Особено полезен е през зимните месеци, когато трябва да се става по тъмно, а утрото настъпва късно и колебливо, защото слънцето е скрито зад дебел слой облаци.

Изделието "Wake-up Light" (в свободен превод - "Събуди се леко") е създадено от компанията "Филипс" и действа на принципа на сензорното въздействие на светлинните лъчи върху рецепторите на човешкото око. Светлината, излъчвана от лампата-будилник, попада върху клепачите на спящия и стимулира организма да започне да се зарежда с енергия, като по този начин нежно го подготвя за събуждане. Интензивността на лампата се увеличава постепенно, подобно на светлината при естественото разсъмване.

Будилникът започва да свети 30 минути преди зададения час за събуждане. Това е времето, необходимо за прекратяване на съня без стрес, твърдят създателите на "Събуди се леко". Щом настъпи времето за ставане, уредът включва и музика, която собственикът му предварително е записал в паметта по свой вкус. А благодарение на стилния си и ергономичен дизайн лампата се вписва във всеки интериор. Тя има още няколко полезни качества - може да бъде програмирана да изпълнява ролята само на нощна лампа, има вграден радиоприемник, както и таймер, с който пък може да изключва и светлината, и музиката в предварително зададен й час.


чудеса.нет

Няма коментари: