неделя, 12 октомври 2008 г.

Начин да избегнем излишните килограми

Здравословно е да включим поне два пъти в седмичната си диета рибата като основно ястие.

Консумирането на риба, както и на други видове морска храна предотвратява натрупването на излишни килограми в тялото ни. Това се дължи на факта, че в рибните хранителни продукти, се съдържат полиненаситени мастни киселини, които играят важна роля по отношение обмяната на вещества в организма.

Според испанския екип от университета на Навара в Испания, тези ненаситени мастни киселини помагат в организма да не се натрупват мазнини и спомагат за намаляване на инсулиновата резистентност.

Консумацията на морски храни е естествен начин да избегнем тлъсти и калорични храни, които организмът ни често получава и когато те са в излишък или еднообразни, това се отразява на фигурата ни, а също и на самочувствието ни.

Специалистите твърдят, че по наблюдения върху начина на живот и по специално храната на ескимосите, която е изключително морска и е богата на ненаситени мастни киселини, много рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания.

Една от видовете полиненаситените мазнини е Омега-3. Тя се съдържа в рибата и останалите морски дарове. Омега-3 влияе на лептините, които са отговорни за регулирането на теглото на организма.


докторбг.ком

Няма коментари: