понеделник, 20 октомври 2008 г.

Атеросклероза - билкови рецепти

1. Рецепта - Листа от орех
1-2 листа от орех се поставят в 1 л. студена вода. Слага се на огъня да кипне. Прецежда се и се изпива през целия ден като вода.

2. Рецепта - Лимони
Ядат се лимони – през първия ден се изяжда 1 лимон, през втория – 2, през третия – 3, през четвъртия – 2, петия – 1, шестия – 2, седмия – 3, и обратно, Препоръчително е да се продължи поне 2 седмици.

3. Рецепта – сухи орехи
В 1 л. вода (студена) се поставят 10 сухи ореха – измити и счукани на ситно. Варят се, докато пуснат боята си. Прибавят се 10 стръка маточина с дължина около 15 см. Сместа ври 5 мин. Сваля се от огъня, прецежда се и се пие по 1 к.ч. 3 пъти на ден преди ядене. Действа добре и при смущение в зрението.

4. Рецепта – ленено или конопено семе
1 с.л. смляна на брашно ленено или конопено семе се залива с 300 мл. студена вода. Слага се на огъня да кипне и ври 2-3 мин. След като поизстине, се изпива на глътки цялото количество.

5. Рецепта - хвойна
1 шепа хвойна (смрика) се залива с 1 л. гореща вода. Оставя се да изври до ½ л. Прецежда се и отварата се пие през целия ден като вода.

ВНИМАНИЕ! Хвойната е вредна при хронично възпаление на бъбреците и при бременност!


6. Рецепта - йод
В 1 к.ч. студена вода се поставят 2 капки йод. Изпива се сутрин преди ядене на глътки цялото количество. След 15 дни в същото количество вода се поставят 3 капки йод и се изпиват на глътки сутрин преди ядене в продъжление на 15 дни. Лечнието продължава общо 30 дни.

7. Рецепта – див (конски) кестен
10 г. кори от съблото на дивия (конския) кестен се заливат с 250 мл. вода. Ври, докато остане 200 мл. От отварата се пие 3 пъти дневно след ядене по 1с.л.

8. Рецепта – зелени орехи и захар
20-30 зелени орехчета се смесват със захар – ред захар, ред орехи и най-отгоре пак захар. Сместа трябва да престои в съда, докато се образува сок. От него се зема по 1 с.л. 3 пъти дневно преди ядене.

9. Рецепта - бръшлян
20-30 листена от бръшлян се варят в 1 л. вода, докато тя стане ½ л. След това се прибавят 20 г. (две пакетчета) сакъз (дъвка). Сместа се прецежда и се налива в буркан. Пие се сутрин и вечер по 1 с.л. Пие се в продължение на 1 месец, а след това 1 месец се почива. Ако не е настъпил оздравителен ефект, лечението може да продължи още 1 месец.

ВНИМАНИЕ! Бръшлянът трябва да се взема само под лекарски контрол, тъй като могат да настъпят отравяния.


10. Рецепта – листа от бяла бреза
12 листа от бяла бреза се заливат с ½ л. вряла вода. Кисне 20 мин. Прецежда се и запарката се изпива на 3 пъти през деня.


здравница.ком

Няма коментари: