петък, 31 октомври 2008 г.

Десет правила за отслабване

Всяка сутрин се оглеждате в огледалото и виждате, че формите ви продължават да се заоблят? Започнете да ядете храна, богата на целулоза, и през целия ден се наливайте с блудкав билков чай. Освен това вярвайте! Силно вярвайте, че мъченията ви няма да бъдат напразни. Ще мине време и ще станете стройна и елегантна... Но преди това обърнете внимание на следните правила, ако наистина искате да отслабнете.

ГЛАДУВАНЕТО Е НАЙ-ДОБРАТА ХРАНА

Но когато се прилага с хитрост. Да се отслабне с пълно гладуване, е невъзможно. Най-напред се губят доста килограми от теглото, сменят се костюмите, а след това много бързо си ги връщаш и двете.

ОСНОВНИЯТ ВИ ВРАГ Е ХОЛЕСТЕРОЛЪТ

Не правете генерални грешки, като се лишавате от продуктите, които съдържат холестерол. Ако се откажете напълно от тях, рискувате да си имате проблеми с менструалния цикъл. Холестеролът служи като изходна суровина за производството на полови хормони.

ЧАЯТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НЕ Е БЕЗОПАСЕН

Абсолютно безвредни препарати няма. Чаят за отслабване е комбинация от пикочогонни и слабителни билки. Преценете колко „полезни" са те за организма.

СТОМАХЪТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЪЖЕ, НО...

Изкуственото тъпчене на стомаха с целулозна храна е причина от организма да се извеждат полезни вещества и минерали. Освен това този начин на хранене може да стане причина за запек. При това толкова желаното чувство за ситост не винаги настъпва.

ВЕГЕТАРИАНСТВОТО ГАРАНТИРА ФИНА ФИГУРА

Не е точно така. И от вегетарианска храна може да надебелее човек, ако не прецени калориите и започне да преяжда с мед, зърнени храни, плодове, орехи и растително олио. Отказването от животински белтъчини може да стане причина за възникване на отделно заболяване или да увреди организма като цяло.

СПОРТУВАНЕТО НОРМАЛИЗИРА ТЕГЛОТО

Това не е вярно. Ако се правят такива експерименти, трябва да се започне с тях постепенно и постоянно. Ако изведнъж се подложите на силно физическо натоварване може да смъкнете няколко килограма, но ще ви споходи обратният ефект - двойно връщане на наднормените килограми.

ОРГАНИЗМЪТ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧИСТИ ОТ ШЛАКАТА

В основата на желанието за изхвърляне на излишните килограми винаги стои прочистването на организма от шлаки. Добре е да се проведе такава очистителна програма. Но за това трябва да се промени начинът на живот. Ресурсите на човешкото тяло са огромни. Само не забравяйте да пиете много повече чиста вода. Специалните програми за „суперпрочистване" понякога са вредни.

НАМАЛЕТЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА ХРАНАТА

Към промяната на правилата при хранене (намаляване на количеството на храната) организмът свиква за два месеца. След това дозата отново може да се намали. С намаляване на количеството приемана храна помагаме на организма да нормализира обмяната на веществата. Това трябва да направи всеки, който има наднормено тегло. Да не се лъжем - обикновено то се получава от преяждане. Но много от нас, след като смъкнат десетина килограма чрез значително намаляване на храната, отново се връщат към преяждането. И килцата се натрупват двойно.

НЕ Е ДОБРА ДИЕТАТА, КОЯТО ПОМАГА НА ДРУГИТЕ

Резултатите от всяка една диета са непредсказуеми. Ако ваша позната е успяла да се освободи от 20 кг. наднормено тегло с някаква диета, това не значи, че и при вас ще се получи. Със същия режим вие можете да не смъкнете дори и един килограм. Трябва да пробвате, но не и преди да се запознаете с условията на тази диета.

НЕ СЕ ХРАНЕТЕ СЛЕД 18 ЧАСА ВЕЧЕРТА

Това правило винаги работи, но трябва да го изпълнявате. Ако свършвате работа в 20 часа, а сте вкъщи след 22, просто пропуснете вечерята. Или направете така, че да се нахраните поне четири часа преди лягане.


лекар.бг

Няма коментари: