петък, 31 октомври 2008 г.

Как да прочистим кръвоносните съдове?

Добра профилактика за кръвоносните съдове са народните средства.

Много полезен е белият имел. Той оказва успокояващо въздействие и регулира кръвното налягане.

• Имелът се смила като брашно и една чаена лъжичка се залива с чаша вода. Сместа се слага 6 термос да престои през нощта. Приемат се по 2 супени лъжици на малки глътки 15-20 минути преди ядене.
Тази билка се приема 3-4 месеца и много добре прочиства кръвоносните съдове. Прави ги меки и еластични.

Много полезни са «чесновите» методи за прочистване на кръвоносните съдове. Ние ще ви предложим няколко от тях.

• Смелете 200 г чесън, залейте го с половин литър водка и оставете сместа за две седмици на тъмно. След това прецедете през плътна тъкан и добавете сока от 5-6 лимона. От така получената смес пийте по една супена лъжица с вода 2-3 пъти на ден преди ядене. Това лекарство е полезно при атеросклероза, спазми на кръвоносните съдове на главния мозък и хипертония.
• Смелете една глава чесън и я сложете за една нощ 6 чаша кисело мляко. На другия ден изпийте тази смес на няколко приема.
• Смесете равни количества чесън и мед. Приемайте по една чаена лъжичка 2 пъти на ден половин час преди ядене.
• Вземете един килограм боровинки и 200 г чесън. Изчистете ги, измийте ги, след което да се изсушат и стрият. Тази смес се оставя за 12 часа на тъмно, после към нея се добавя половин килограм мед. всичко се разбърква много добре. От получената смес се приема по една супена лъжица 2 пъти на ден преди ядене. Такъв курс на оздравяване на кръвоносните съдове е полезно да се провежда два пъти 6 годината - през пролетта и есента.
Ето една стара билкова рецепта за прочистване и укрепване именно на малките кръвоносни съдове -капилярите.
• Вземете по 100 г смлени сушени цветове от лайка, жълт кантарион, имортела и брезови пъпки. Една супена лъжица от сместа се залива с половин литър гореща вода, след това се слага да ври още 3-4 часа. Прецежда се половината настойка, в нея се разтваря една супена лъжица мед и се изпива вместо вечеря. Сутринта вземате останалата течност и я нагрявате, отново добавяте една супена лъжица мед и изпивате сместа вместо закуска. Правете си тази отвара, докато билковата смес свърши. Това лечение се провежда един път на пет години.
• Сокът от киви също много добре прочиства кръвоносните съдове. При това е достатъчно да се изяждат не повече от 3-4 плода на месец. И не пренебрегвайте грейпфрута - основната му лечебна сила се намира в неговата бяла месеста ципа, която обикновено отстраняваме. Тя съдържа пектин и значително понижава съдържанието на холестерол в кръвта. Предпазва от атеросклероза на кръвоносните съдове на главния мозък. Добре би ви се отразило, ако на седмица изяждате по един-два грейпфрута.

лекар.бг

Няма коментари: