сряда, 29 октомври 2008 г.

Малките кръвоносни съдове могат да се възстановят и без лекарства

Лечебните бани дали поразителен ефект Д-р Залманов взел съвсем просто решение, което впоследствие се оказало гениално.

Той предложил, с профилактична цел, да се правят лечебни бани с добавена в тях терпентинова емулсия от смола на иглолистни дървета. Това дало поразителен лечебен ефект. По този повод ученият заявил следното: “Нарушението на физиологията на капилярите е много разпространено и се среща достатъчно често. Ето защо то не трябва да се смята за второстепенно явление, а напротив - за един от основните елементи на органичните нарушения при болния човек, и то почти при всяка болест. Отворете запушените капиляри на всички болни. Възстановете проходимостта на протоците, а организмът сам ще извърши останалото”. Тук ще отбележим, че др Залманов практикувал основно на Запад и първата си клиника по капиляротерапия открил в Париж. Всички, които се лекували в нея, не само оздравели, но и се почувствали по-млади.

В Италия и Германия също са създали такива санаториуми и клиники и съответно интерес към тях проявили водачите на Третия Райх, естествено, без да се интересуват, че всичко това е измислено и прилагано от руснак. Чудодейните свойства на иглолистните дървета.

Освен споменатите лечебни бани съвременните учени създали съответно и нови препарати. Те представляват биологично активни вещества, получени от смолата на иглолистни дървета. Спектралните анализи на смолата от иглолистните дървета показали, че в дървесните влакна на хвойновите растения се съдържат голямо количество активни вещества. И те, както и баните с терпентин, отлично въздействат на стените на кръвоносните съдове. Само че се приемат вътрешно, а някъде се предлагат и във вид на таблетки. Ако тези таблетки се приемат редовно, е напълно достатъчно да се изчисти и подмлади капилярната мрежа на човека. Но с това полезното действие на иглолистните дървета не свършва. Учените изяснили, че те съдържат и вещество, което помага при бронхит, белодробна недостатъчност, силно главоболие, мигрена, неврози, свързани със спазми на съдовете. Това вещество е отличен “очистител” и на дробовете на пушачите. Но основната негова роля е, че препаратите на тази основа са незаменими при комплексното лечение на сърдечни болести - стенокардия, исхемична болест, сърдечна недостатъчност, хипертония. Тези, които са прекарали инфаркт или инсулт, бързо се вдигат на крака.


чудеса.нет

Няма коментари: