сряда, 29 октомври 2008 г.

Аюрведа билки церят духа и тялото

СЕЙФ ХЕРБС е серия от най-известните билки на Аюрведа. Славата им се дължи на това, че се използват както в индийската медицина традиционно, така и в целия свят, защото са доказали своите лечебни свойства и безопасност. Предимството на серията СЕЙФ ХЕРБС е, че е направена под формата на капсули, в които е затворен концентриран екстракт от съответната билка. Това прави приемът удобен и гарантиран. Продуктите могат да се намерят в аптеките и във фирмения магазин на ТНТ-21 -"Здраве от Изтока".

АЛОЕ ВЕРА - усилва имунната система и има антиоксидантно действие. Оказва благоприятен ефект върху липидната обмяна, подобрява храносмилането и има мек слабителен ефект. Засилва антибактериалната и антивирусната защита на организма.

АМЛА - позната още като индийско грозде или АМАЛАКИ. Има най-висока концентрация на витамин С от всяко друго ядливо растение. Мощен антиоксидант, помага на тялото да се справи с болестите.

АШВАГАНДА - означава "това, което мирише на кон" - намек за конската сила и издръжливост. Традиционно се предписва като тоник. Помага на организма да се справя със стресови ситуации и да се адаптира към тях. Понижава кръвното налягане, забавя сърдечната дейност и стимулира имунната система. В индийската медицина се предписва често за възстановяване след прекарано заболяване, срещу отпадналост. Използва се още за справяне с безпокойствието и нервното напрежение.

АШОКА /САРАКА ИНДИКА/ - най-извест ната "женска билка" в Индия. Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху ендометриума и яйчниковата тъкан. Оказва благоприятно влияние при маточни кръвотечения, миоматозни възли и дисменорея.

АРДЖУНА - кората й е богата на коензим Q10, който предпазва от сърдечни атаки. Подобрява еластичността на коронарните съдове и създава благоприятни условия за сърдечносъдовата система. Помага на сърцето да се справи с условията на исхемия.

БРАХМИ - подпомага ума, духа и интелекта. Съдържа биологично-активните вещества бакозиди А и В, за които се смята, че подпомагат регенерацията на мозъчните клетки, като увеличават в тях белтъчната активност и синтез. Балансира на строението, увеличава концентрацията, подпомага паметта и умствени те способности.

ГАРЦИНИЯ КАМ БОДЖА /КОКАМ/ - ако желаете да понижите апетита си, да изгаряте повече мазнини или да блокирате образуването им - може да опитате.

КАВЧА - известна още като кадифеното зърно. Съдържа L-DOPA, която се използва за образуването на допамин, важно химично вещество в мозъка, отговорно за настроението, сексуалната активност и движенията.

ГУТУЛУ - намалява нивото на холестерола в кръвта с 14-27% и на триглицеридите с 22-30%. Спомага за по-бързото изгаряне на мазнините.

ГЛИЦИРИЗА ГЛАБРА СЛАДНИКУ – добър помощник в лечението на язва на стомаха и дванадесетопръстника. Овладява кашлицата.


чудеса.нет

Няма коментари: