понеделник, 20 октомври 2008 г.

Хапче гризе плаката от артериите

"Хапчето е американско и се нарича етилендиаминтетрацетатна киселина /EDTA/. Почиства напълно артериите от натрупаната плака, снижава ст-та на холестерола, унищожава камъните в бъбреците и т.н." Това е част от статията във в-к "24 часа" 17.08.07. Мъжът ми прекара инфаркт преди 1,5год и има стеснен кръвоносен съд 50%, установено след коронарография. Знае ли някой, дали това хапче се прилага вече в България? И къде? Склонни сме да приложим лечение с това лекарство . Още повече, че лечението е много евтино /25цента на таблетка/ и 56години не са установени вредни ефекти. Благодаря предварително!

Eтилен-диаминтетра-цетатна киселина (ethylenediaminetetraacetic acid) или накратко EDTA. Това е позната аминокиселина, която от години се добавя като стабилизатор в мазнините и млечните храни, включително бебешките. Тя отдавна се използва и за лечение на пациенти, отровени с тежки метали. Защото EDTA има способността да влиза в съединения с тях и да ги извлича от кръвта. Същия трик киселината прилага и към калциевите натрупвания в човешкия организъм. Тя ги открива, съединява се с тях и ги отвежда към бъбреците, които ги изхвърлят в урината като бял прах. Препаратът е "магически", но малко сърдечни хирурзи ще ви го препоръчат. Вече 56 г. той се приема от хората и няма никакви вредни ефекти. Пуснатите в продажба в САЩ таблетки действат почти незабавно и освобождават напълно стените на съдовете от артериалната плака. При това става въпрос за всички кръвоносни съдове - от артериите до капилярите. Това снижава максимално риска от инфаркт и инсулт, подобрява зрението и паметта, премахва болките в ставите, кръвообращението се нормализира. Препаратът снижава и стойностите на холестерола, хомоцистеина и кръвното налягане. Пациенти твърдят, че EDTA е унищожил камъните в бъбреците им за 21 дни. Аминокиселината, синтезирана в Германия през 30-те г., е подобна на домакинския оцет и е 3 пъти по-безвредна от аспирина, който също се взема срещу сърдечносъдови проблеми. Стандартното лечение продължава 3 месеца с по две таблетки сутрин и вечер, но всеки пациент трябва да се съветва с личния си лекар!


Здравейте.Това, което мога да споделя с нашия експеримент, не е много. Поръчахме EDTA от USA за три месеца и от средата на м.юли, съпругът ми започна да приема по две таблетки сутрин и вечер.След втория месец направихме опита за утайка в урината, но не намерихме видим резултат.Все пак си мислим, че лекарството наистина влияе на холестерола, т.к. на лабораторните изследвания, преди три седмици стойностите на общия и "лош" хол-л- бяха в норма, а на "добрия" х-л/HDL/ дори и под минимума.ЕКГ и Холтер изследване през този период, показваха резултати в норма.Притеснителен резултат от изследването даде стойността на пикочната киселина в кръвта-473 /200-420/.Може би отново ще поръчаме лекарството за три месеца и след това ще се подложи на коронарография. За съжаление, все още на лекуващите лекари не им е познато въпросното лекарство и не могат да дадат съвет. Надявам се, да съм била полезна . С пожелание за здраве и късмет.


форум здравница.ком

Няма коментари: