сряда, 8 октомври 2008 г.

5 съвета за по-малко ядене

Знаете, че да ядете нормални количества и да поддържате разумно тегло има хиляди предисмства и ползи. doctorbg.com Ви дава пет препоръки за правилно хранене.

1. Яжте качествени храни, а не много. Истинската храна има естествен и по принцип много по-приятен вкус от диетичните еквиваленти и полуфабрикатите, които на всичкото отгоре съдържат и химикали.

2. Яжте бавно. Двадесет минути са необходими на стомаха за да изпрати сигнал до мозъка, че сте се нахранили. Ако по-често оставяте приборите на масата ще дадете достатъчно време на организма да прецени дали е сит или не.

3. Загасете телевизора и компютъра. Ако в момента, в който четете тази статия и похапвате има опасност да преядете, защото в doctrobg.com има още доста интересни материали и няма да усетите кога чинията Ви ще бъде празна. Когато се храните най-добре е да се съсредоточите върху яденето.

4. Позволявайте си следобдна закуска. Идеалният хранителен режим предвижда 4 или 5 пъти прием на храна в денонощието. Плод или ядки гарантирано няма да повлияят неблаготворно на фигурата Ви.

5. Хранете се с близките си. Ако няма някакъв страничен фактор, семейните вечери са момент, в който можете да релаксирате и да се избавите от стреса на работния ден. Сами знаете, че стресът води до нервен глад, а нервния глад – до затлъстяване.


докторбг.ком

Няма коментари: