сряда, 24 септември 2008 г.

Огледалата лекуват

Хората винаги са обичали да съзерцават образа си. С изобретяването на огледалото това желание само се засилило, а самите огледала придобили известна магическа сила. С тяхна помощ започнали и да гадаят. Науката отскоро се занимава със свойствата на отразяващата повърхност.

В края на миналия век в Новосибирск опити с огледала например е правил академик В. П. Казнечеев. Ученият използвал вдлъбнати огледала, между които поставил човек. Сега този метод се препоръчва при лечението на редица психоматични болести.

Учени от Научноизследователския институт за трудова и морска медицина в Санкт Петербург са решили да проверят какви са "лечебните" свойства на обикновените огледала с плоска повърхност. Всеки индивид излъчва инфрачервени лъчи (топлина). Експеримент с четири жени, поставени в тъмна стая с огледала, показал, че след няколко сеанса, всеки от които продължил по 10 минути, се е подобрило периферното кръвоснабдяване на доброволките. В резултат на това са се активизирали жизнените процеси и дейността на всички органи. Главоболието изчезва, кръвното налягане се нормализира, при това ефектът се запазил и след края на процедурите. Артрозата и радикулитът започнали да мъчат по-малко възрастните дами. Самите жени отбелязват, че се чувстват по-бодри - спят по-добре, настроението им също се е подобрило. Така установихме, че собственото отражение на човека може да му помогне, разказват учените. Под въздействие на огледалата е било само тялото, а главата е оставала извън апарата. Причината е, че най-мощното излъчване идва от очите на хората, тъй като работата на очите се гради върху поглъщането и излъчването на светлинния спектър. Лошото е, че в жилищата обикновено има много огледала. Това може да стане причина за влошаване на здравословното състояние.


удома.ком

Няма коментари: