понеделник, 15 септември 2008 г.

Екстрактът от гроздово семе

Екстрактът от гроздово семе е натурална растителна субстанция, която е с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианиди (ОПЦ)- вид флавоноиди. Те са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали и подпомага нормалната циркулация на кръвта към малките периферни кръвоносни съдове (капиляри).

ПЦО се разграждат веднага в стомаха и попадат в кръвоносната система, която ги разнася до всяка, клетка, тъкан и орган. Престоя в тялото им е 72 часа като за това време те се усвояватнапълно от организма. Сами по себе си имат антиоксидантни свойства, подсилени допълнително със способността им да консервират и регенерират Витамин С и Е, които по принцип имат много кратък живот в човешкото тяло. Оказва се, че екстрактът от гроздово семе е 20 пъти по-силен от витамин С и 50 пъти по-силен от витамин Е.

ПЦО са едни от малкото антиоксиданти, които преминават през стените на клетките на мозъка и на кръвоносните съдове и предпазват нервните тъкани. Има противовъзпалително и антиалергично действие (блокират ензима, отговорен за освобождаването на хистамин в клетките на тялото) .

Екстрактът от гроздове семе спомага за по-бързото зарастване на рани по кожата като стимулира по-бързата регенерирация на наранените кръвоносни съдове. Гроздовото семе забавя стареенето на кожата, благодарение на антиоксидантните си свойства.

Проантоцианидите правят кръвоносните съдове еластични и това води до намаляване на кръвното налягане, подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, предпазва от образуване на плаки и тромби в артериите, заздравява стените на вените като предпазва от образуването на разширени вени и спукани капиляри (варици).

Единственият продукт на българския пазар, който съдържа и двата екстракта е Ginkgo Vin. Друго предимство на продукта е високото съдържание на екстрактите в една таблетка- Гинко-100 мг, Гроздово семе-50мг.

Двата екстракта, съдържащи се в Ginkgo Vin са внесени от Швейцария. Техният произход и дозировка в една таблета гарантират положителен ефект при болест на Алцхаймер, загуба на памет, нарушена концентрация, нарушено кръвообръщение, атеросклероза, хипертония, сърдечно-съдови заболявания, студени крайници.


розали.ком

Няма коментари: