неделя, 14 септември 2008 г.

Да готвим без да вредим на фигурата си

Всеки знае, че в процеса на готвене е много трудно да се удържим от желанието да пробваме храната. Ароматът и видът на почти готовия продукт ни привличат като "пчели на мед". И разбира се, както е известно, подобно опитване не само не е полезно за фигурата, но и абсолютно вредно за стомаха.

Ето как можем да се преборим с това:

1. Не започвайте да готвите на гладен стомах. Ако не можете да си изградите подобен режим, тогава измийте зъбите си с паста за зъби с траен аромат на мента - чувството за глад ще изчезне за известно време.

2. Ако все пак не успеете да излъжете стомаха си, сдъвчете някаква подправка (джоджен, магданоз) или поставете до тенджерата чиния с нискокалорични плодове или зеленчуци.

3. Можете да заместите яденето с пиене. Но не забравяйте, че в сладките и вкусни напитки също има калории, затова по-добре изпийте чаша вода.

4. От храната разсейва и пеенето - дъвченето е невъзможно в този момент, а и мислите ни са заети с поредния куплет.

Опитайте посочените съвети - все някой от тях ще ви помогне. Ако не успеете, не се тревожете! В края на краищата неосъществените желания и очаквания водят до стрес, а това също е вредно за организма.


актуално.ком

Няма коментари: