вторник, 2 септември 2008 г.

Бъбреците могат да създадат сериозен проблем!

Всички бъбречни заболявания по един или друг начин са свързани с високото кръвно налягане Възможно ли е проблеми с бъбреците да са причина за високото кръвно налягане? Какво трябва да правя, ако имам такъв проблем?
Стефан Тодоров – Варна


Да, възможно е! Често причина за появата на високо кръвно налягане е влошеното състояние на бъбреците. В такива случаи се преминава към употребата на пикочогонни медикаменти, които могат да намалят кръвното налягане, като нормализират дейността на бъбреците. Може да помогне и приемането на корени и листа от магданоз.

В такъв случай е задължително да водите здравословен начин на живот, да се откажете от тютюнопушенето и от алкохола и под наблюдението на лекуващия лекар да намалите значително показателите на кръвното си налягане. Само по този начин след време напълно и съвсем реално можете да се откажете от лекарствата.

Важно е обаче най-напред да се научите да измервате кръвното си налягане, за да можете да следите за известно време показателите му. И като си поставите за цел, в рамките само на една година можете напълно да достигнете нормалните граници на кръвното си налягане.


блитц.бг

Няма коментари: