понеделник, 22 септември 2008 г.

Секса е полезен за кръвното!

Сексът е не само приятно, но и много здравословно занимание, показват последните изследвания.

Подобрява настроението
Сексът е един от най-добрите анти-депресанти. Освен това, лекарите доказаха наскоро, че семенната течност също действа като антидепресант за жените. Жените, които са правили секс с постоянния си партньор без презерватив, показват много по-малко признаци на депресия, отколкото другите жени.
Това, разбира се, не означава, че трябва да зарежете безопасния секс. Ако нямате постоянен партньор, по-добре разчитайте само на химическите вещества, които собственият ви мозък ще отдели по време на секс, не и на семенната течност на партньора ви.

Поддържа сърцето във форма
Като говорим за ползата от спермата, лекарите са открили още едно нейно благоприятно действие върху женския организъм - семенната течност намалява риска от много високо кръвно налягане, което понякога се появява по времена бременност, например.
Други изследвания показват, че сексът намалява кръвното налягане и предпазва от инфаркт най-вече заради анти-стрес ефекта, който оказва върху тялото.

Намалява риска от рак на простатата
Колкото повече еякулации - толкова по-малък риск от рак на простатата. Това показват последните медицински опити в областта. Изследване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, показва, че еякулацията на мъжете, без значение дали е при мастурбация или при полов акт, поддържа простатата в чудесно здраве и рискът от рак намалява значително.

Заздравява рани
Не само душевни, но и чисто физически. Порязване, убождане и всякакви нарушения на целостта на кожата заздравяват по-лесно след порция окситоцин, която се взима... познайте как.

Забавя стареенето
Лекарите все още не са установили точната причина, но е доказано категорично, че сексът поддържа младежкия дух у хората без значение на колко години са. Чисто медицински, след менопаузата при жените могат да настъпят сериозни здравословни проблеми именно заради липсата на секс. Лекарите напомнят, че правенето на секс без предпазни средства е опасно за здравето и живота на вас и на партньора ви.


аренабг.ком

Няма коментари: