вторник, 9 септември 2008 г.

Акупресура вкъщи

Сами можем да въздействаме върху определени точки от тялото си, за да ги активираме да защитават имунната ни система и да ни помагат винаги да сме в добра форма. Добре е, ако тяхното "включване" стане всекидневна практика.

СТИМУЛИРАЩИ ТОЧКИ:

Позитивно мислене!
От горната страна на ходилата, на около два сантиметра от мястото, където се съединяват костите на големия и втория пръст на крака, намерете неголяма вдлъбнатина, натиснете с показалеца и масажирайте бавно. Благодарение на този масаж се подобрява работата на черния дроб, укрепва имунната система, понижава се раздразнителността. Масажът на тази точка нормализира кръвното налягане, активизира кръвообращението в краката и предотвратява появата на варикозно разширение на вените. Способства и за изхвърлянето на токсините в организма.

Сексуалност!
От вътрешната страна на глезените, на разстояние четири пръста от кокалчетата е точката, чрез масаж на която може да повишите сексуалното желание. При жените натискът върху нея води до отслабване на симптомите на предменструалния синдром. Активизират се храносмилането и кръвообръщението.

Профилактика срещу заболявания!
Наклонете глава. Там, където се съединяват шийния и гръбния дял от гръбначния стълб, се напипват два прешлена. Точно там е разположена много важна точка. Изправяйки глава, натиснете с показалец, по този начин активирате имунната система и сърдечната дейност.

ОТПУСКАЩИ ТОЧКИ:

Преодоляване на главоболието!
Когато съединявате палеца и показалеца, виждате как се напряга мускулът – в основата му е точката, избавяща от главоболие. Натиснете я с палец и ще почувствате как утихва болката, шията, гърбът и ръцете се отпускат, прииждат хубави мисли. Тази точка върши работа за стимулиране изхвърлянето на токсините от организма.

Справяне с прилошаването!
Тази точка е особено нужна на мореплавателите и на тези, които страдат от токсикоза. Тя се намира над китката на разстояние около два големи пръста. Натискайте я с палец – ще усетите горещина в устата, успокояване в стомаха и просветляване на мислите. Също така може да се справите с безсъние и тревога.

Чрез всичко това, правейки го удома, стимулираме имунната защита на организма и което е най-важно – чувстваме се по-добре!


козметиката.ком

Няма коментари: