понеделник, 8 септември 2008 г.

"Пламналите" уши - симптом за хипертония и агресивен характер

Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания

Традиционната източна медицина смята, че главното предназначение на ушите е не толкова слухът, колкото възможността чрез тях да се диагностицират и лекуват някои заболявания. Разгледайте внимателно ушите си, сравнете наблюденията си с други симптоми на вашия организъм и цялостното си здравословно състояние и при необходимост посетете лекар, съветват специалистите.

Ушите с правилна форма, достатъчно големи и с еднакъв размер и форма говорят за добра наследственост и достатъчен запас от резервни сили в организма.

Твърде зачервените или горящи уши (дори този признак да се появява за кратко време) показват склонност към хипертония и нарушения в работата на вегетативната нервна система. Хората с "пламнали уши" често са склонни към агресия и прибързана реакция към външните промени.

Студените и бледи уши също свидетелстват за дисфункция на вегетативната нервна система, защото сигнализират за понижено кръвно, обща слабост и намаляване активността на мозъка.

Ако са синкави на цвят, това означава наличие на сърдечна недостатъчност или заболявания на белите дробове и бронхите.

Сериозно внимание трябва да се обърне при тъмен червено-син цвят на ушните миди, който е характерен при заболявания на стомаха и червата, задстомашната жлеза и черния дроб.

При общо изтощаване на организма склонността на червата към атония и други проблеми на дебелото и тънкото черво кожата на ушите може да стане блестяща, с кафяви или тъмно червени петна (сигнал за нарушен минерален баланс в организма).

Долната месеста част на ухото с квадратна форма говори за голяма физическа сила и добри запаси от здраве, но тя е сигнал и за агресивност, твърди източната медицина.

Ако пък тя е заострена, това е знак за постоянство и повишен запас от вътрешни сили, а освен това е признак за изключителни умствени способности.

Колкото по-голяма, по-дълга и по-дебела е тази част на ухото, толкова по-пълен е здравословният резерв на човека.

Нейният естествен телесен цвят и хармонична форма свидетелстват за спокойния и трудолюбив характер на човека.

Когато пред ушите се появят ситни бръчки, трябва да се обърне внимание на храненето - това е признак за изтощаване на организма.

Долната месеста част на ухото, която прилича на възглавничка, е белег за склонност към затлъстяване или за намаляване на умствената активност.

Бръчките по тази част пък алармират за предразположеност към заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, вкл. атеросклероза, опасност от инсулт и инфаркт. Бръчки могат да се появят и при диабет.

За общо изтощаване на организма може да се говори, ако месестата част на ухото е изтъняла и като че ли е втвърдена, а също така ако е твърде голяма, с нехармонична форма и нееднородна повърхност. Тази нееднородност според традиционната медицина на Изтока понякога се наблюдава при склонност към онкологични заболявания.

нюс.нетинфо.бг

Няма коментари: