събота, 20 септември 2008 г.

Всички болести са излечими .... дори и с вода

Проф. Евгени Ковальов, доктор по философия и психология, е автор на оригинален метод, чрез който могат да се лекуват всички тежки и неизлечими болести. В интервюто с него много от нашите читатели ще намерят отговор на свои въпроси.

- Професор Ковальов, вие сте разработили оригинален метод за корекция на сложните патологии в човешкия организъм и вече успешно лекувате хората в продължение на няколко години. Как се нарича този ваш метод и какви болести лекувате?
- Методът ми се нарича «Биоинформационна корекция на множествени и сложни патологии». Патологии, които се поддават на корекции - това са СПИН, ХИВ вирус, доброкачествени и злокачествени ракови образувания, множествената склероза и диабетът.
Моят метод позволява да се изваждат камъни от бъбреците и от жлъчката. На този вид корекция се поддават и всевъзможните болести на гръбначния стълб, заболяванията на сърдечносъдовата система и други тежки патологии на организма.

- С една дума, вие се заемате с тези заболявания, с които медицината не може да се справи?
- Да! Аз съм убеден, че неизлечими болести няма. Има дефицит на знания и прехвърляне на отговорността за собственото здраве на чужди плещи. Затова ще повторя една мъдра мисъл:
СПАСЕНИЕТО НА УДАВНИЦИТЕ Е В РЪЦЕТЕ НА САМИТЕ УДАВНИЦИ
Има човек, неговата болест и лекар. Ако съществува действен съюз между болния и лекаря - победата над болестта е гарантирана. Ако вие пасивно приемате препаратите, то едва ли ефектът от тях ще бъде продължителен. Болестта ще се върне от-ново. Здравето най-напред е информираността на човека за причините за неговото заболяване и знанието по какъв път да се търси излекуването.
Съвременните медицински препарати според мен играят твърде съмнителна роля.

- Тоест вие не се доверявате на съвременната медицина?
- В наше време наистина стана модно да се ругае медицината. Много раз-говори се водят за това, че тя е в за-дънена улица. Но аз мисля, че тук работата е съвсем друга. Медицината в такъв вид, в какъвто съществува днес, просто е изпълнила своята мисия. Днес ни е нужна технология, която се основава на съвременните знания за света въобще.
А МЕДИЦИНАТА ВЪРВИ ПО ЕДИН И СЪЩИ ПЪТ НА РАЗВИТИЕ
Тоест, както и преди време, тя продължава да се бори със симптомите на заболяването. Непрекъснато на пазара излизат мощни и скъпи препарати. Техническото обезпечение на медицинските учреждения стана по-съвременно, а диагнозите продължават да се поставят по симптомите, кое-то, от своя страна, въобще не се отнася до истинската причина за болестта. Именно затова съвременната медицина е безсилна пред сериозните заболявания. Освен това повечето от медицинските препарати имат сериозни странични ефекти. Да кажем, че се лекуват последствията от инфаркта, а след време откривате у себе си заболяване на стомашно-чревния тракт и т.н.

ГЪЛТАТЕ ХАПЧЕТА ПРОТИВ БОЛКИ в гръбначния стълб, а си «заработвате»нарушения в централната нервна система. Вземате антибиотици, с които слагате «белезници» на имунната си система и убивате микрофлората в червата си. Аз предлагам друг път на лечение. В моя подход присъстват няколко основополагащи момента: цялостен подход към човешкия организъм, цялостен подход към системите у човека. Тоест всичко това излъчва информация, а живите обекти управляват тази информация.

- Разяснете, моля ви, за да ви раз-берат читателите ни?
- За цялостния подход към човека при неговото лечение се говори отдавна. Тоест не трябва заболелият орган да се разглежда отделно от целия организъм. Не трябва и отделно да се лекува което и да е заболяване. Ако човек е болен, значи болен е целият му организъм и следователно трябва да се лекува този организъм, а не отделното заболяване на черен дроб, бъбреци, стомах и т.н.

- Какво значи да се лекува целият организъм?
- Също като да правиш ремонт у до-ма си. Може, разбира се, да закърпиш тавана, да смениш черчевето на прозореца (това, с което всъщност се занимава медицината), но в този дом няма да ви е комфортно. И на всичкото отгоре той скоро ще рухне, защото му е необходим цялостен ремонт. А всичко е толкова просто - най-напред виж-те в какво състояние е домът ви, след това го почистете от вехториите и от мръсотията, а след това вече можете да се заемете с ремонта му. Така е и с човешкото тяло.

ЛЕЧЕНИЕТО СЕ ЗАПОЧВА СЛЕД ПЪЛНО ПРОЧИСТВАНЕ
Но не е необходимо да се прилага екстремизъм. Спешното прочистване на човешкия организъм е оправдано само в особени случаи. Те са възникнали поради изключително силен стрес за организма, а той и без това вече е травмиран. Най-добре е да се започне с прочистването на организма за 1 ден в седмицата и този ден трябва да бъде петък. Това не значи, че в този ден трябва да сте на пълен глад - особено през зимата. В този ден вие трябва само да пиете гореща вода, като до-бавите в нея сок от лимон и мед. На една чаша гореща вода се слагат 1 чаена лъжичка мед и сокът на три или четири лимона. Горещата вода с мед и лимон ще сгрее организма ви отвътре, ще намали значително чувството ви за глад и ще ви предпази от гадене и от повръщане. По този начин организмът се изчиства от шлаката и от токсините и едновременно с това се храни с микроелементи и с витамини. За усилване на очистителното действие добре е в този ден да разтривате тялото си със суха и мека четка. Особено старателно

МАСАЖИРАЙТЕ ХОДИЛАТА НА КРАКАТА СИ
и пръстите на ръката. По този начин вие ще увеличите кръвотока и ще възстановите тонуса на капилярите си, а кожата ви ще се насити с минерали. За тази цел можете да използвате времето на християнските традиционни пости. Този, който е постил, знае какво е лечебното въздействие върху организма.

- Но нали постенето не се прави само с цел прочистване на организма?
- Да, разбира се. Добре е да се очиства не само тялото, но и душата. Болестите на тялото са сигнал не само за проблемите на тялото, но и на душата. Всички добре знаем, че мъката и тъгата, агресията и обидата могат да разрушат тялото. Лекува го - любовта... Ако вие почувствате в душа-та си някакво разрушаващо чувство, добре е да се обърнете към любовта. Тя ще ви спаси от злото... Може да ви помогне и молитвата. И не трябва да търсите определените думи за това. Нека тя да бъде молитвата на ваше-то сърце и ще бъде чута... Сами ще се учудите колко бързо може да стихне душевната болка. Молитвата ще прочисти душата ви от разрушаващите я емоции. Чистота на тялото и на душата е основата на здравето.

- И това ли е всичко, което е необходимо за нашето здраве?
- За съжаление не! За прочистване-то на всички нива е необходимо да до-бавим правилното хранене на организма с хранителни вещества, минерали и витамини. А по-нататък вече трябва да се възстановят напълно нарушените функции. За щастие

ЧОВЕКЪТ Е САМОВЪЗСТАНОВЯВАЩА СЕ СИСТЕМА

Достатъчно е да се създадат благоприятни условия, да се включи механизмът на саморегулация и това ще доведе до излекуване.
Досега говорихме с вас за вътрешните благоприятни условия за оздравяване. Но човекът е частица от обкръжаващия ни свят. Обкръжаващата го среда и човекът взаимодействат и си оказват взаимно влияние. Тоест между тях се предава информация. То-ва може да е благоприятно или неблагоприятно въздействие. Например чистият въздух, храната без отрови са най-доброто за всеки от нас. А екологично заразената храна, вода, местност, жилище и нехармоничните отношения с хората могат да причинят заболяване. С други думи, всичко онова, което ни заобикаля, е биологично значима за нас информация. И тя се предава по различни начини. Но ако анализираме това взаимодействие, ние ще открием няколко информационни структури (ще ги наречем матрици), които са пълноправно понятие в съвременното съзнание на човека. Нашият мозък, в една или в друга форма, също съдържа такива матрици, които управляват процесите, които се развиват вътре в човека. Но ако към нея се присъедини чужда информационна матрица, веднага ще се получи нарушение в работата на вътрешните органи на човека. Той ще се разболее. Най-напред болестта ще се появи на информационно ниво, а след това - и на физическо.

- Разкажете повече и по-подробно за някои от причините за възникването на най-различни болести.
- Моите изследвания показаха, че заболяванията са няколко вида: вродени, придобити, натрапени и космически.

ЦИВИЛИЗАЦИЯТА Е ИЗТОЧНИК НА РАЗРУШАВАЩА БИОЛОГИЧНО ЗНАЧИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЧОВЕКА
Най-напред ще ви кажа за мобилните телефони и за радиотелефоните, за компютрите, които станаха неразделна част от живота ни. На това е посветен и животът на шведския учен Салфорд. Той пръв заговори за влиянието на микровълните върху кръвта на човека и взаимодействието им с мозъка. Професорът предполага, че невроните на мозъка загиват от тези придобивки повече от 30 години. Аз искам да добавя към това негово твърдение, че при ниска енергетика на човешкото тяло и при продължително въздействие на някои източници от подобен род информация, се нарушава енергийното поле на човека. Най-напред това е причината за сериозни заболявания, най-вече свързани с имунодефицит. След това у човек възниква чувството за хронична умора и потиснато емоционално състояние. Лошото настроение е първият сигнал за такова информационно въздействие. Както вече казах, най-напред болестта се появява на информационно ниво. Началото е блокирането на вътреклетъчния и хуморален имунитет в обвивката на главния мозък. И едва след това болестта се проявява на физическо ниво. Аз започвам точно от тук: връщането на добрата енергетика, но само и единствено с помощта на пациента. Иначе няма да се получи нищо...

лекар.бг

Няма коментари: