вторник, 9 септември 2008 г.

Ваната

Взаимодействието на вода, топлина, въздушен масаж и специални масла за вана правят ваната лечебна – регулира кръвното налягане, намалява ревматичните болки, успокоява нервната система, отпуска и освобождава. Към нея се предлагат масла от борови иглички, розмарин, лавандула, див кестен.

Какво блаженство е да се изтягаш в гореща, ароматна вана! Удоволствието е съчетано и с полза - ваната е най-доброто средство срещу стреса. За да подсилите ефекта на ваната, може да отделите време и за допълнителна екстра – ароматерапия. Пригответе не само тялото, но и душата си за най-голямото зимно удоволствие.

Отделете си поне два часа. Ако имате голяма баня, запалете красиви свещи около ваната. Сложете в помещението живи ароматни цветя. Разпръснете няколко капки есенция с аромат на бор. Ако имате възможност пуснете в банята си подходяща за релакс музика.

В топлата вода тялото най-добре се отпуска и организмът приема по-добре ароматните пари на билки и масла, а в кожата по-лесно проникват съставки за подхранване, хидратиране и стягане. Затова към водата във ваната е хубаво да добавите според своите нужди и вкус соли, ароматни масла, билкови отвари, специална пяна..

Преди да пристъпите към церемонията, пригответе няколко хавлиени кърпи. Натопете ги, плътно навити на руло, в гореща вода, изстискайте ги добре и ги сложете в съд близо до вас. С горещи влажни кърпи най-добре ще изтриете ароматните масла и гелове.


козметиката.ком

Няма коментари: