неделя, 24 август 2008 г.

За разни болести - разни лекове

Бихте ли могли да ми предложите народно средство, което да премахва чувството за скованост на краката и да отпуска мускулите? Желая също така да науча и рецепти, които се прилагат при маточни кръвоизливи, лошо оросяване на крайниците и ниско кръвно налягане.

• Баните с диви кестени влияят добре не само на кръвоносните съдове, но и на мускулите и костите. Един килограм ситно смлени диви кестени се варят 30 минути в 5 л вода. След като се прецеди, отварата се прибавя към обикновена вода с температура 36 градуса. Тази баня успокоява болките и сковаността се усеща по-слабо. Необходимо е да се направят поне 5 такива бани на краката.
Тази рецепта се прилага при маточни кръвотечения

•2 супени лъжици ситно нарязани стръкове от бял равнец се заливат с чаена чаша преварена вода. Оставят се да врят на слаб огън 15 минути, след което сместа кисне 1-2 часа и се прецежда. Приема се по една супена лъжица отвара 3-4 пъти дневно 30 минути преди ядене.
Това средство е за по-добро оросяване на крайниците

•Прави се отвара от хмел - на 200 мл вода се слага една супена лъжица от растението. Приема се по 3 пъти на ден по 2-3 супени лъжици.
А това - за ниско кръвно налягане


лекар.бг

Няма коментари: