петък, 15 август 2008 г.

Овчарска торбичка помага при ниско кръвно

Искам да ви помоля да публикувате рецепти за лечение на ниско кръвно налягане и народно средство против студени крака и ръце. Имам още една молба, която е за мои близки: необходими са им народни средства за лечение на синини около очите, за наличие на албумин и разтегнато сухожилие.

За ниско кръвно
• Една супена лъжица овчарска торбичка се вари 5 минути в 400 мл вода, след това сместа се прецежда. Пият се по 130 мл 3 пъти на ден 20 минути преди ядене.

Това средство помага при студени ръце и крака
•Чай от елда може да ви спаси от вечно студените ви крака, приготвя се както всеки друг чай.

Тази рецепта е при синини около очите вследствие падане
•Смилат се няколко пресни листа от пелин, разбъркват се с мед и рициново масло. Получената смес се налага като маска около очите за 15 минути.

А това средство е при наличие на албумин
•По 2 супени лъжици изсушени листа от дива къпина и полски хвощ и една супена лъжица счукано конопено семе се варят 10 минути в половин литър вода. Пият се по 100 мл 3 пъти на ден на гладно.

Този метод може да ви помогне при разтегнато сухожилие
•Смесват се една супена лъжица свинска мас, една чаена лъжичка сода за хляб и 4 капки йодова тинктура. Болното място се маже всяка вечер и на другия ден се прави нова смес, като капките йод се увеличават с една. Достатъчни са 6-7 намазвания.


лекар.бг

Няма коментари: