събота, 30 август 2008 г.

Аритмията в съчетание с екстрасистоли може да наруши нормалното кръвообращение

Имам аритмия с екстрасистоли и страдам от автоимунен тиреоидит. Лекарят ми предписа кордарон, но след като го вземах една седмица, като че ли нямам сили да ходя. Кажете ми дали това заболяване е опасно и има ли нетрадиционно лечение за него?

Аритмията с екстрасистоли спада към опасните заболявания. При напреднал стадий на заболяването може да възникне фибрилация (трептене и мъждене) и спиране на кръвообращението.

При такава форма на аритмия приемането на лекарството, което са ви предписали, е напълно подходящо.

Кордаронът е антиаритмичен медикамент с високо съдържание на йод. При разграждането му в организма отделеният йод се натрупва в щитовидната жлеза и може да наруши нормалната си работа.

Такива ефекти се наблюдават при около 20 на сто от болните, които са приемали от лекарството повече от два месеца. При половината от тях се развива тиреотоксикоза, а при останалите - хи-потиреоидизъм.

Но ако кордаронът предизвиква влошаване на състоянието ви, трябва да се посъветвате с лекар.
Не е изключено препаратът да влияе на щитовидната ви жлеза или да е неподходящ като съчетание с другите медикаменти, които приемате.

Лекарят може да промени дозировката или да ви предпише друг препарат. Засега не рискувайте да се лекувате сама с методи от народната медицина.
След като се консултирате с лекар, като помощно средство на основното лечение можете да използвате следните билкови рецепти:

Най-подходяща е отварата от розмарин
• Една супена лъжица листа от розмарин се заливат с 400 мл вряла вода. Оставяте да киснат 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене. Тази рецепта помага и при задух, болки в стомаха и умствена преумора.

Лимоните с мед няма да навредят
•Разбиват се с миксера 4 лимона и се разбъркват с 500 г чист мед. Към тази смес се добавят 20 листа индрише с дръжките, 20 бадемови ядки, счукани в дървено хаванче, и 1 супена лъжица канела. Всичко това се смесва много добре и се взема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 2 часа след ядене.

Ядки от костилките на праскови
•Вземат се ядките от костилките на 40 праскови и 30 грама сакъз (медицинска дъвка). Всичко това се счуква и се смесва с половин килограм мед и 400 г краве масло. Разбърква се добре. Взема се по една супена лъжица сутрин и вечер преди ядене.

лекар.бг

Няма коментари: