сряда, 30 юли 2008 г.

ПОЛИХОЛ (POLICHOL)

Екстракт от захарна тръстика (Saccharum officinarum L.)
хранителна добавка
60 таблетки/18 g

Предназначение: поликозанолът, който е основна активна съставка в продукта, се изолира от пречистен растителен восък на захарната тръстика. Полихол е подходящ най-вече за хора с високо кръвно налягане, висок общ холестерол и завишени нива на липопротеините с ниска плътност. Поликозанолът потиска синтеза на холестерол и стимулира производството на липопротеини с висока плътност. Нарушенията в липидния профил са често наблюдавани при страдащи от диабет тип 2.

Поликозанолът, който е основна активна съставка в продукта, се изолира от пречистен растителен восък на захарната тръстика. Поликозанолът намалява общия холестерол и т.нар. лош холестерол (LDL) и увеличава добрия холестерол (HDL). Клинични изследвания са установили, че подобрението на липидния профил се наблюдава при здрави хора или пациенти с хиперхолестеролемия тип II, при диабетици с диабет тип II, при жени в менопауза с хиперхолестеролемия и при болни с комбинация от нарушена функция на черния дроб и хиперхолестеролемия. Изследванията са доказали, че поликозанолът е ефикасен, безвреден и много добре понасян от пациентите.


Нето тегло на една таблетка: 300 mg
Активни съставки в 1 таблетка: екстракт от захарна тръстика (поликозанол) - 10 mg

Помощни вещества: царевично нишесте, E460, E470b
Препоръчителна дневна доза: 1 таблетка по време на вечерята. При необходимост дозата може да се увеличи до две таблетки дневно, препоръчително по време на хранене. Да не се употребява от бременни, кърмачки и юноши. Не се препоръчва за хора, приемащи антикоагуланти.

Не съдържа лактоза, мая, глутен и подсладители.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.



лечител.бг

Няма коментари: