четвъртък, 24 юли 2008 г.

Скъпоценните камъни лекуват!

Още през древността хората са смятали, че при постоянно носене на един или друг скъпоценен камък се лекуват различни заболявания. Така например на коралите се приписва силата да затварят рани и да премахват задух; аметистите помагат при нервни заболявания и алкохолизъм; аквамаринът е ефективен при морска болест; лазуритът действа сънотворно; изумрудът и перлите лекуват меланхолията; тюркоазът – главоболие; рубинът – сърце; нефритът – бъбреци.

Учението за контактно лечение с камъни е особено развито в Индия. Според древноиндийските трактати благородните камъни представляват кондензатори на космична енергия със 7 вида излъчвания. Тези 7 вида излъчвания не са познати на съвременната наука, ако не се смятат микровълновото излъчване на Юпитер и на Сатурн, реликтовото излъчване и появилото се преди десетина години съобщение за поток от лъчи от неутронната двойна звезда Херкулес Х-1, пораждащ на земната повърхност гама излъчване. Съгласно древноиндийските схващания болестта възниква, когато трептенията на живата тъкан не са в хармония със съответното космично излъчване.

Ще изброим камъните кондензатори и болестите, лекувани от тях:

О Диамантът, лунният камък, изумрудът и перлите са ефективни при високи температури, възпаления, инфекции, жълтеница, повръщане и остро увеличение на черния дроб.

О Сапфирът, диамантът, топазът и изумрудът помагат при епилепсия, екзема, болести на матката.

О Перлите, изумрудът, сапфирът и нефритът лекуват болестите на отделителните пътища, бъбреците, пикочния мехур, диабета.

О Рубин, корал, топаз, лунен камък и котешко око се препоръчват за лечение на паралич, артрит, болести на кръвта и на гръбначния стълб.

О Изумруд, рубин, котешко око и тигрово око понижават кръвното налягане и лекуват псориазис.

О Топаз, лунен камък и корали помагат при остри депресии, хормонални смущения и болести на жлезите с вътрешна секреция.

О Рубин, сапфир, котешко око и тигрово око са полезни при възпаление на ставите, астма, забавена сърдечна дейност, ревмокардит, паралич, хронични депресии.

О Перлите, сапфирът, котешкото око и тигровото око влияят благотворно при нерегулирани менструации и при менструална депресия.

Тези препоръки засега се дават от практиката и още не е намерена тяхната научна основа, но нищо не ни струва понякога да ги имаме предвид.


светилник.флиорир.ком

Няма коментари: